App

Mobil applikation – för mobiltelefoner

Appikon

 

 

 

 

Appen finns tillgänglig för både androida smartphones och iphones och kan laddas ner från App Store och Google Play, sök på SKELLEFTEBUSS eller Skellefteå Lokaltrafik. Det är kostnadsfritt att ladda ner och nyttja appen, du betalar endast för de eventuella biljettköp du gör.

I appen visas bussarnas avgång i realtid utifrån bussens aktuella GPS-position. Kunden anger sin hållplats och får upp en lista på vilka bussar som i närtid passerar samt hur många minuter det är kvar till avgång för respektive buss.

– Registrerade app-användare får tillgång till aktuella meddelanden som berör busstrafiken.
– I appen kan kunden köpa, periodkort, enkelbiljetter och hockeybussbiljetter. Enkelbiljetter som har köpts i mobilappen medger gratis övergångsresa inom en timme. Detta gäller ej för andra typer av enkelbiljetter. Periodkort och enkelbiljetter kan köpas för kategorier barn, ungdom, vuxen. Hockeybussbiljetten har samma pris oavsett kundens ålder.

Observera:
Appen visar samtliga bussar i Skellefteå Lokaltrafik som passerar den valda hållplatsen i båda riktningarna. Se därför efter extra noga att det är rätt åkriktning, enligt din önskan, som du kontrollerar.

Om det av något tekniskt GPS problem är omöjligt för bussen att skicka positionering så kommer ”tidtabellstiden” att visas istället för realtiden. Under tidsangivelsen anges ”realtid” eller ”tidtabell” för att markera vad tidsangivelsen avser.

Visering mobila biljetter
Varje biljett registreras i bussen genom att man håller upp biljettens QR-kod mot bussens Qr-kodläsare. Genom ett tryck på QR-koden förstoras bilden och avläsningen av QR-koden blir enklare.
Förutom QR-koden genereras en rörlig bild på mobiltelefonens skärm, samt en text som säger ”giltig”. Biljetten är giltig till dess att texten ”utgången” visas. Om bussen saknar QR-kodsläsare så visar man sin mobila biljett för föraren.

Aktivering av biljett
När man har köpt sin biljett så trycker man på knappen aktivera biljett. Först när biljetten har aktiverats dras pengar från kundens konto. Biljetter som inte aktiveras makuleras inom ett dygn.

Registrering i mobilappen
För att kunna köpa biljetter i appen måste man registrera sitt betalkort. Detta sker vid ett tillfälle och sedan kan man köpa biljetter genom en knapptryckning. Betalkortet registreras genom mobilt bank-id, eller genom din personliga kod i internetbanken.

Alla användare måste också registrera sitt mobilnummer i applikationen (exempelvis 070222555666).

Kunder som registrerar sin e-postadress (frivilligt) får kvitton på alla köp via e-post.

Föräldrakod
Under rubriken ”Mer” kan en föräldrakod aktiveras för att undvika oönskade biljettköp i applikationen.

 

Välkommen att nyttja vårt mobilstöd!

Appex